Обект “Надежда за животните”

17 авг., 2018

Обект “Надежда за животните”

Днес   /17.08.2018г./ бихме искали да споделим с вас  до  къде сме  стигнали и какво сме  свършили   по  обекта и   стъпките касаещи   проект  “Обект  Надежда за  животните” .

През последните няколко месеца  имаме  няколко работни среща с    представители на Агенция по храните, относно стъпките   касаещи     строежа  на  обекта ни  за  животните. 

  1. Закупихме  имот :

Много се надяваме   скоро    да  имаме   наистина  един прекрасен  дом  на тези  изстрадали душички. За да няма спекулации  бихме искали да предоставим на всички  Нотариалния  акт с който  е закупен   имота.  Същия е  закупен от  организация Енимъл Хелп – Враца. Бихме  искали  този имот  винаги да  остане на  животните. 

Задължинелно  трябваше  да преминем пред  курс   за  хуманно отношение към животните.

Направихме   искания за становища за регистрация на  обекта,  към   кмета на с. Веслец и естествено  кмета на Община Враца,  без които не можем да  започнем  работа.  

 

Сключихме   договор  за  ветеринарно – медицинско  обслужване  на   поетите  от организацията ни  животни. 

Преценете   дали вървим в  правилната посока и  ако смятате, че е така  молим ви от цялото си сърце за  финансова  помощ,  защото  вярваме, всеки знае  колко скъпо е едно такова начинание,  а липсата на средства  бави   всичко. 75   кучета в  момента са  затворени  в спасителния ни  център  в  очакване   на  домове. Нека  им подадем ръка.  

*******************************

Това е един много труден пост за нас , но този път се нуждаем от помощ повече от всякога. Тези от вас, които следят живота на кучетата и какво се случва в България знаят, че от декември всички имаме затруднения с транспорта на животните. За да напуснат страната и да отидат в прекрасни домове те имат нужда да бъдат настанени в регистрирани по Закона обекти. Обект, който да бъде регистриран съгласно изискванията и в който да прекарат карантинния период. За осиновяване основно разчитаме на помощ от чужбина , защото българина все още не е настроен позитивно към безпородни животни. По този повод и нашата организация в лицето на Таня Гигенска и Галина Илиева не спря да търси място където да се изгради този център за животните , който да отговори на изискванията на закона и да получи своята регистрация – и го намери преди 15 -+ 20 дни. Място, където тези мили и прекрасни душички да получат своя шанс. Но сега идва трудното. Мястото трябва да се приведе към съответните изисквания. Животните ни се сдобиха с дворно място от един декар и сграда. На 10 минути път е от Враца и района е тих и безопасен . Имота е снабден с ток, има и кладенец който не пресъхва и водата в него е питейна. Сградата трябва да се приведе в наистина чудесен вид за тях, да има амбулатория, място за настаняване на болни животни, стая за храна, препарати и всички необходими изисквания.
ИМАМЕ ОГРОМНА НУЖДА ОТ ВАШАТА ПОДКРЕПА – КАКТО ФИНАНСОВА, ТАКА И С МАТЕРИАЛИ :
В МОМЕНТА НАЙ – НЕОБХОДИМОТО НИ Е :
– Плочки за под – за предпочитане гранитогрес или да не са с гладка повърхност за да не се плъзгат кучетата по тях.
– Лепило за плочки;
– Цимент ;
– Тухли или бетонни блокчета за ограда и дострояване ;
– Метални колове за ограждение
– необходимо ни е да заградим цялото място, което е от 1 дка.
– Цигли и керемиди за покрива:
– Гипсокартон за стените в стаите ;
– Мрежа;
– Трябва да закупим помпа за вода както и да се изгради хидрофор; – Имаме нужда от пясък и чакъл;
– Спешно трябва да закупим и косачка за мястото ;
– Имаме нужда от всякакви строителни материали приятели :
Ако някой иска да ни помогне с физически труд , материали или финансово ще сме благодарни !
В МОМЕНТА НИ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА ОТ ВАШАТА ПОМОЩ И ПОДКРЕПА, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД И ДА НАМЕРИМ СТРАХОТНИ ДОМОВЕ НА СПАСЕНИТЕ ОТ НАС ДУШИЧКИ !
ТОВА Е МНОГО ГОЛЯМА И ТРУДНА КРАЧКА НАПРЕД В НАШАТА МИСИЯ, НО НИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ.
ВЯРВАМЕ, ЧЕ ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ ДА ИЗГРАДИМ ЕДНО ПРЕКРАСНО МЯСТО.
• За дарения/ For donation:
Банкова сметка ЦКБ АД клон Враца
BG20 CECB 9790 10G4943600
BIC : CECBBGSF
Енимъл Хелп СОП

Paypal enimal_helpvr@abv.bg

чрез EasyPay • IBAN: BG58 ESPY 4004 0046 0206 53,
BIC: CECBBGSF
Пълно име “Енимал Хелп” СОП
Клиентски номер (КИН) 8998442636
E-mail enimal_helpvr@abv.bg
Основание на преводите – НАШ ДОМ !

СподелиShare on Facebook
Facebook
0

galina_ilieva


0