От верен другар, да се превърнеш в ненужен натрапник !

4 юни, 2018

От верен другар, да се превърнеш в ненужен натрапник !

Имало едно време един верен другар на име Бенджи. Бенджи отраснал от бебе в двор на ул. Манастирска № 40, в кв. Бистрец в гр. Враца. Живял си кажи речи добре, до мига в който на адреса се появява ново кутре. По дребно, светло на цвят с по дълъг косъм и за стопанката на къщата сигурно “по – хубаво”. В този момент Бенджи вече се превръща в натрапник. Изхвърля го на улицата, започва да го бие и гони, но той не знае къде другаде да отиде. Там е живял почти две години и не може да разбере защо сега трябва да е на улицата, защо е не желана, защо му доведоха другарче и го изгониха да гледа жално и мъчно през оградата. Съседи се опитали да му помогнал, хранели го, оставяли водичка, но тя бива изхвърляна, купата ритана и тормоза продължава за малкото и клето създание.
Дошла полиция с надежда да помогне на Бенджи и той отново бил пуснат в домът си . Мислел, че всичко е свършило и вече си у дома, до като стопанката отново не извадила голямата тояга и не започнала да го налага . Тогава съседа не издържал и ни извика. Извика ни с надеждата да отървем този ангел от мъките на които е подложен.
Снощи късно отидохме и прибрахме Бенджи при нас. Препълнени сме, но не можахме да останем безучастни към съдбата на това клетниче. То не е виновно с нищо, че ние хората сме толкова жестоки и не трябва да заплаща с живота си заради прищявки на човеците, мислещи себе си за божества.
В момента Бенджи е под карантина. Не може да бъде събран с другите преди да бъде прегледан, обезпаразитен и ваксиниран. Ако някой иска да ни помогне ще сме благодарни.
Също така ако някой предложи приемен дом , ще сме още по благодарни, за да може кучо да се възстанови по бързо от нанесените му травми.

СподелиShare on Facebook
Facebook
0

galina_ilieva


0